C A R staat voor Consultant Aangepast Rijden.

Mijn naam is Wijnand Kraan.

Al 17 jaar ben ik rij-instructeur. Na eerst een tiental jaren reguliere rijopleidingen gegeven te hebben, heb ik mij gespecialiseerd in rijopleidingen voor mensen met een fysieke beperking én mensen die al langere tijd niet gereden hebben en daardoor tegen het rijden opzien. Natuurlijk kun je nog altijd voor een reguliere rijopleiding terecht. Ik  geef (uiteraard) alleen les in een AUTOMAAT.

  • Voor het adviseren en begeleiden van mensen met een  fysieke beperking, variërend van spierziekte, gevolgen van een CVA, trauma of MS kan ik aanpassingen  gebruiken om die op te vangen.
  • In veel gevallen zijn er slechts kleine aanpassingen nodig om iemand weer zelfstandig te kunnen laten autorijden. Soms vergt dat meer moeite en aanpassingen, maar ook daar kan ik uitstekend in adviseren.
  • Voor mensen die langere tijd niet gereden hebben, kan ik door informatie én training meestal de angst of tegenzin wegnemen. Er van uitgaande dat angst en tegenzin vaak ontstaat door iets niet te weten of te kunnen.
  • Maar óók voor reguliere rijopleidingen in een automaat kunt u bij mij terecht. Van de aanpassingen heb je verder géén hinder.

 

Voorop staat in alle gevallen, dat ik altijd kijk naar wat iemand nog WEL kan. Daarna met deskundigheid en creativiteit, een goede en verantwoorde oplossing te vinden. Natuurlijk altijd in overleg met het CBR en zo nodig een deskundig auto-aanpassingsbedrijf.

 

Met deze insteek heb ik al vele mensen weer de weg op geholpen.

Ik wil graag ook wat voor u betekenen.